Accomodatie

Onze groep heeft de beschikking over een tweetal accommodaties:

De Toermalijn: is ons clubgebouw en is gelegen aan het Toepad, dit is tevens ons postadres (Toepad 1, 2921 AZ, Krimpen aan den IJssel)

M.S. Bornrif: is ons eigen wachtschip dat samen met de rest van de vloot is afgemeerd bij voormalige van Duivendijkscheepswerf ter hoogte van IJsseldijk 330 in Krimpen a/d IJssel.

De Toermalijn

Het stenen clubhuis van de groep dat in 1998 is gebouwd. Het is gelegen aan een fietspad aan de rand van Krimpen. De Dolfijnen hebben hier de meeste opkomsten en de andere speltakken zijn er soms ook te vinden. Het is gebouwd in 1998 en recent heeft de binnenkant en het eigen grasveldje een opknapbeurt gekregen.

De Toermalijn kan voor kampen tegen een vergoeding ter beschikking worden gesteld aan andere scoutinggroepen. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de begane grond zijn de hal, wasvertrek, toiletten(2), douche en het grote L-vormige speelverblijf(70 m2) te vinden. Tevens is aansluitend aan het speelverblijf de open keuken te vinden. Op de bovenverdieping is onder de schuine daken en lichtstraat het kleine speelverblijf(50 m2) en Roverscoutverblijf(25 m2) te vinden.

Voor het clubhuis zijn een plein(150 m2), kampvuurkuil, grasveldje en onze opslagcontainers te vinden. Naast het plein is tevens de “rimboe” te vinden, een perceel met bomen/struiken en na regenbuien heerlijke plassen/meertjes om mee en/of in te spelen.

Achter het clubhuis ligt een voormalig voetbalveld wat we gebruiken voor de grotere (ren)spelen. Vlakbij bevindt zich ook een parkje voor onder andere smokkelspelen. In Krimpen zijn verder een overdekt zwembad, speeltuin en stormpoldervloedbos te vinden. In de Krimpenerwaard vind je ook nog parken, bossen en een zwemplas met strandje en speelpolder.

M.S. Bornrif

Het varende wachtschip van de groep dat sinds 1988 in ons bezit is. Het ligt tijdelijk bij een voormalige werf aan de IJssel totdat onze definitieve ligplek klaar is. De Zeeverkenners en Wilde Vaart hebben hier de meeste opkomsten. Het is een verlengde luxe motor van van 38 meter(breedte 5m40) die in 1930 is gebouwd. Vanaf 1988 is het ons varende clubhuis waarbij het in de loop der jaren verbouwd, gezonken, verbouwd en verbeterd is.

De Bornrif is alleen bij uitzondering te gebruiken door andere scoutinggroepen.

De oude afdekzeilen zijn vervangen door een stalen dek waardoor er veel ruimte bovendeks is. Tijdens de vaartochten naar kamplocaties worden hier ook de zeilvletten op getransporteerd, erop gehesen met de eigen kraan. Alle machines zoals de aandrijfmotor, kopschroef, kachel en generatoren zijn te vinden in de machinekamers(onder de stuurhut en in het vooronder). Door al deze voorzieningen en de voorzieningen benedendeks is het prima als clubhuis te gebruiken op de zaterdagen en tijdens de kampen in bijvoorbeeld de Biesbosch. Benedendeks in het oude ruim zijn het stam/kaderverblijf met open keuken/bar, natte ruimte(wasbakken, toiletten en douche), zeeverkennersverblijf, wilde vaartverblijf en magazijn.

De rest van de vloot is “De Hope”, de snelle bijboot van de Bornrif, 5 zeilvletten en 1 sleepvlet met buitenboordmotor. Ook is een ponton dat wordt gebruikt om de Bornrif aan te meren. In het ruim van het ponton is onze werkplaats en er kan 1 zeilvlet per keer in worden onderhouden. Momenteel hebben de zeilvletten en de sleepvlet een eigen steiger.

Download snel de laatste en actuele nieuwsbrief